Onderhoud

Exterieurverzorging eindigt niet na de aanleg. Juist na de oplevering zal er nog de nodige zorg aan (met name) uw groenvoorziening besteed moeten worden. Ook dit verzorgen wij graag voor u.

Voor onze particuliere opdrachtgevers bieden wij bijvoorbeeld het Groenplan op maat. Dit is een flexibel onderhoudscontract, toegespitst op uw persoonlijke voorkeuren. Maar ook onderhoudscontracten voor bedrijven, bijvoorbeeld voor verzorging van de periodieke voor- en najaarsbeurten in het buitenwerk, kunt u bij ons terecht. Zoals bij al ons werk wordt de aard van het onderhoud aangepast aan uw specifieke wensen.

Een voorbeeld: boomverzorgingDoor hun lange levensduur kunnen specifieke bomen van grote emotionele waarde voor de klant zijn. Verzorging moet dan zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, wanneer een boom het niet goed meer doet. Juist in zulke situaties is een vakman, die verschilende alternatieven (snoeien, knippen, bodemverbetering) en hun voor- en nadelen kan schetsen van groot belang.

Garantie: begrensd door de natuur
Bij een kwaliteitsproduct hoort garantie. Omdat we echter werken met natuurlijke organismen, zijn sommige zaken gewoonweg niet volledig te garanderen (de natuur doet immers toch wat zij wil…). Door vooraf duidelijke afspraken over nazorg en garantie te maken – en deze ook na te komen – proberen we misverstanden achteraf te voorkomen.

Bij de aanleg van exterieuren kan al rekening worden gehouden met het onderhoud dat de klant zelf kan en wil gaan doen:Door de keuze van de beplanting kan men het onderhoud in de tuin beperken. Zoals soorten die op de plek thuishoren, soorten die voorkomen dat onkruiden de kans krijgen, het gebruik van planten die niet ziektegevoelig zijn etc. Snoeihout dat ter plekke wordt versnipperd kan ook als middel dienen om onkruid tegen te gaan. Bovendien voorkomen wij daarmee onnodig afvoeren van snoeimaterialen.

Handmatige en machinale onkruidbestrijding is een van de natuurvriendelijke manieren om de tuin te onderhouden. Zo kunnen chemische middelen achterwege blijven. Ook voor ziekten en plagen zijn vele natuurvriendelijke methoden om ze te voorkomen of te bestrijden.

Onkruidbestrijding door middel van warmte en veegtechnieken behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee hebben wij de afgelopen jaren ervaring opgedaan.